Kultur og tradisjon

Kultur og tradisjon Barnehageloven § 2 sier at ”barnehagen skal formidle verdier og kultur, gi rom for barns egen kulturskapning og bidra til at alle barn får oppleve glede og mestring i et sosialt og kulturelt felleskap.

Kultur handler om arv og tradisjoner, om å skape og om å levendegjøre, fornye og aktualisere. Kultur utvikles i spenningen mellom tradisjoner og fornyelse. Både lokale og nasjonale kulturverdier skal være representert i barnehagens virksomhet.

I Blåbærtoppen barnehage har vi egne merkedager og tradisjoner, som går i arv fra barnegruppe til barnegruppe. Dette er med på å skape identitet og tilhørighet og ikke minst forventninger.

Høstfest

Etter endt høstaktivitetsuke med spennende prosjekter, inviterer vi foreldre og søsken til høstfest og markering av FN dagen. Vi serverer grønnsakssuppe, rundstykker og selger kunst som barna har laget.

Luciamarkering

Vår tradisjonelle Luciamarkering foregår ute i barnehagen på ettermiddagen. Det er en stemningsfull og minnerik opplevelse for store og små.

Julebord

Hvert år har vi "barnas julebord". Det er duket for et herlig julemåltid til lunsj med feststemte og julepyntede barn og voksne.

Nissefest

Nissen kommer hvert eneste år til snille barn i Blåbærtoppen. Men før nissen kommer er det en koselig nissesamling med dramatiseringav de voksne, etterfulgt av deilig julegrøt. Juletregang med sang er en fin tradisjon og et flott skue med alle de rødkledde små.

Karneval

I februar er det karnevalsstemning i barnehagen og vi forbereder oss i flere dager med å pynte opp med selvlaget "kunst". Store og små kler seg ut og vi har en fullstappet dag med catwalk, konkurranser og leker. Vi slår katta ut av sekken og spiser pølser til lunsj.

Vinteraktivitetsdag

Vi avslutter vinteraktivitetsuken med en hel dag viet tilaking i nærområdet. Vi går til Løvåsjordet, hvor vi aker og akekonkurranser.  Bålet blir tent og vi nyter medbragt nistemat. Vel tilbake i barnehagen har vi en høytidelig utdeling av gullmedaljer og ALLE er vinnere.

Påskelunsj:

Langbordet blir dekket på Storebjørn og Lillebjørn og det er gult overalt. Påskeharen kommer på besøk og vi går på påskejakt.

Overnatting på Skioldhytta:

Hver høst og vår reiser vi på overnattingstur i nærmiljøet til idylliske Skioldhytta med 5 åringene våre. Det er en fantastisk tur og vi skaper minner for livet sammen. En flott markering av overgangen fra barnehage til skole synes vi.

Rosaruss

Samarbeidsprosjekt med skolestarterne i Røyseplassen og Amicus barnehage for å markere at livet i barnehage går over til livet i skolen.

Rosarussen i Blåbærtoppen er på mange spennende turer, bla. til Oslo, de forberedes til skolestart og besøker jevnlig barneskolen.

Besteforeldrekafè

Vi har et godt samarbeid med mange flotte besteforeldre i Blåbærtoppen. Det har blitt en årlig tradisjon med en egen besteforeldredag. Vi inviterer til underholdning, saft og kaker og hyggelig samvær.

Vårfest

Tenk at nå er dagen her som jeg har lengtet etter.
Jeg skal gå i toget og jeg er så gla`

Barnehagen blir pyntet i rødt, hvitt og blått. Vi går i tog, leker og spiser pølser og is. Alt som hører
17 mai til.

Sommeravslutning

Nå har vi øvet siden jul og har veldig lyst til å vise oss frem til foreldre og søsken. En hyggelig markering på at barnehageåret er over. Underholdning av barna, høytidelig overrekkelse av barnas permer/arbeid og koselig samvær.